dimecres, 31 d’agost del 2011

El Partit Popular de Novelda o el retorn de la censura

Després de veure la roda de premsa del regidor de cultura de Novelda Valentín Martínez m'han assaltat tota una sèrie de dubtes i, val a dir també, pors. Molta por. La intervenció, que no té pèrdua per cert -provoca una mica de son ja vos ho dic-, comença amb la vella consigna de convertir la víctima en culpable. I és que no estan acostumats a que algú els plante cara: per fer un comunicat explicant la situació de censura que estan patint - i que no és la primera per part del PP, partit del senyor Valentín-, això per a ell és una pressió, una coacció contra l'"Ajuntament democràticament elegit-per cert, la ciutadania no tria l'Ajuntament perquè la institució ja existeix prèviament al procés electoral: en unes eleccions es trien els representants i aquests l'equip de regidors i l'alcalde que governarà l'Ajuntament. No es pot fer una acusació tan greu i després no explicar-la fins que t'ho pregunta un periodista. Això se li diu llançar la pedra i amagar la mà, una pràctica molt lamentable i més encara si la fa un representant polític. Però el millor de l'inici és quan es posa al capdavant de totes les persones de Novelda que ho estan passant malament. Què té a veure la utilització d'un espai cultural per a un acte cultural amb el fet de què a Novelda hi hagen 3000 persones a l'atur? "Churras con merinas" diuen els castellans.

"Horripilante y abismal"! Atenció que arriba l'Apocal·lipsi de Sant Joan en forma de gestió per part de l'antic equip de govern. I això que té a veure amb Pot de Plom? Doncs res, però altra volta allò de "las churras" i "las merinas". I llavors arribem a la política d'austeritat que, segons Valentín, estan aplicant des del primer moment a totes les àrees... A totes? Si? Segur? Ah no, menys a la dels seus sous: al compte corrent de Milagrosa i companyia no li afecta la crisi! I què em dieu de la mala llet de fer demagògia amb el que cobrarà el grup de teatre per la seua actuació? Què el senyor Valentín no sap que al darrere d'una obra de teatre, d'un concert de música o de qualsevol altra activitat artística hi ha hores i hores d'assaig? Tant limitat és el nostre regidor de cultura o tanta mala llet té? A quant li ix l'hora a Milagrosa per ser alcaldessa? Millor que no ho sàpiguen els 3000 aturats que tenim al poble, no? I damunt diu, amb la mateixa mala llet, que a la Creu Roja se li volia donar "lo que sobrase de pagar esa actuación". De quina altra manera es fa una donació? Que me la explique perquè no la conec. O que se la explique al Rogle que estaran molt contents de trobar una fórmula millor per a fer actes solidaris on tot el benefici va íntegrament per a la causa perquè es fa.

Tot i així, el més greu, a banda de la demagògia, és la utilització de la mentida i el fet d'explicar les coses a mitges, guardant-se la informació que no li interessa que la gent sàpiga. Diu que no pot ser perquè el Centre Cívic és un "espacio público, pagado por todos los ciudadanos": però si el Rogle volia pagar el cost del local! I amb tot això, altra volta torna al tema dels diners que acaba adornant amb un populisme fastigós i digne d'un indigne: si en moltes cases no arriba un sou de mil euros és per culpa del sistema econòmic que vostè, senyor Valentín, i el seu partit defensen, no perquè un grup de teatre es guanye mínimament la vida. I per cert, els diners que aquest grup cobra per l'actuació provenen de les persones que lliurement decideixen pagar una entrada. D'on provenen els molt més de 2000 euros que cobra Milagrosa i part de l'equip de govern del qual vostè forma part? Ah sí, eixos si que són diners del poble de Novelda, d'aquella pobra gent mil·leurista o que es troba a l'atur i que sembla ser tant preocupen a vostè quan li convé.

I la defensa de l'oferta del Parc de l'Oest? Brutal. No sap el senyor Valentín que fer l'actuació suposa en primer lloc un increment del preu perquè es necessita un equip de so (al centre cívic ja n'hi ha un d'instal·lat), un lloguer de cadires (al centre cívic ja hi ha la zona de butaques), un lloguer de llums (vol que ho facen a les 12 del migdia??) i, sobretot, el perill que l'actuació es puga suspendre per culpa del temps. Tot això no ho sap el senyor Valentín? En mans de qui estem? Veieu com és per a tenir por.

Per acabar només em queden dues preguntes per fer: deixarà l'equip de govern que el Col·legi privat i religiós Padre Dehon faça l'acte que té previst per dues setmanes després en el mateix lloc, al Centre Cívic? I, finalment, quina cultura ens espera a Novelda els propers anys? Aquesta ja vos la puc respondre ara mateix: processons, misses i xerrades del revisionista Stanley Payne que els deu venir gratis per a poder evangelitzar el que històricament ha estat un poble de "rojos".

Vos deixe dos vídeos: el de la roda de premsa -que també fa riure, per no plorar- i la imitació que Xavi Castillo fa de Francisco Camps, així també entendreu perquè molesta tant al PP la seua presència al nostre poble.




1 comentari:

Miquel Cremades ha dit...

Hola Toni.

En primer lloc, donar-te l'enhorabona per l'article. Anava a fer un al respecte de la roda de premsa però, vist el teu, crec que tinc poc a afegir a la crítica. Subscric tot el que dius fins i tot el tema del sistema econòmic encara que en l'alternativa tu i jo diferim, però això ja és altra qüestió.

Valentín s'ha posat a pegar pals de cec, atacant a Pot de Plom sense saber. Però la gent s'ho creu. Deixant a banda l'actuació de Pot de Plom, si una associació vol fer un acte per exemple en desembre o gener, també es proposarà el Parc de l'Oest?

Continuem pegant canya, Toni. Salutacions.