divendres, 13 de maig del 2011

Entre enquestes i mobilitzacions

Els i les militants de la CUP hem viscut els darrers dies entre actes de campanya i mobilitzacions en favor de l'educació pública i contra les retallades. Avui, però, a això li hem de sumar l'enquesta que ha publicat el diari El Periódico de Catalunya. Anem a pams. Pel que fa a les mobilitzacions, la veritat, és que no deixa de ser la dinàmica a la que estem acostumats des de fa anys i panys. Si alguna cosa hem fet tant la CUP com l'esquerra independentista ha estat, precisament, mobilitzar-nos i ocupar el carrer quan ha fet falta. L'exemple del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans que ha aturat l'aprovació de les retallades per part dels òrgans rectors de la UdG és un model a seguir. I al costat dels estudiants, com sempre, ha estat la CUP.


La lluita contra les retallades, però, no només la estan protagonitzant els i les estudiants sinó que els professors i mestres estem tenint un paper important. Dimecres passat vam fer la segona concentració de protesta a l'institut on treballe, l'IES el Pedró de l'Escala. Una altra vegada ens vam plantar per protestar contra les retallades del govern de CiU, tal i com ho seguirem fent mentre aquesta política sistemàtica de desmantellament de l'Estat del Benestar continue. L'ofensiva neoliberal sembla que no té aturador. De fet, si el nou govern no anat més enllà ha estat per una qüestió molt concreta: les eleccions municipals del 22 de maig. El 23, però, ja ens podem calçar pel que vindrà. Ara bé, tot dependrà també de la força que tinguem partits d'esquerres i independentistes, arrelats als moviments socials i veïnals, als nostres ajuntaments des d'aquesta data.

Mestres i professors escalencs protesten per les retallades from Canal 10 Empordà on Vimeo.


Finalment, tal com deia al principi, avui el Periódico publica una enquesta sobre Girona on la CUP apareix amb un regidor. Això, si es compleix, pot suposar un canvi profund de la podrida i avorrida política gironina. Això, si passa, voldrà dir que una part important de la ciutadania d'aquesta ciutat comença a veure clar que la sortida per a aquest país és la independència i l'aplicació de polítiques realment d'esquerres, desacomplexades i valentes. Però tot això, només ho sabrem el dia 22 de maig a la nit perquè les enquestes, al cap i a la fi, només són enquestes. Què l'estimació és molt bona per la CUP? Evidentment. Què encara falta una setmana i molta feina per fer? També.