dijous, 25 de març del 2010

Quelcom es mou al País Valencià




Obric vilaweb i em trobe la següent notícia: “En moviment convoca unes corts ciutadanes”. Efectivament, ja fa uns quants anys que davant la ineficàcia dels polítics oficials que diuen representar l'esquerra i el nacionalisme al País Valencià, quelcom s'està movent i organitzant, creant alternatives al model caspós i desgastat que representa el PP des de fa massa anys a la nostra terra. Esperem que tot plegat vaja pel bon camí i acabe creant una alternativa real, ciutadana i de base al PP però també a tots aquells que no han sabut defensar ni representar un poble que ja comença a estar cansat de tant de caciquisme dretà. Felicitats i avant amb la feina!

Notícia vilaweb:

En Moviment convoca unes Corts Ciutadanes

Aquest moviment, que es presentarà dissabte, convoca una trentena d'entitats de la societat civil valenciana

'Si a les Corts Valencianes no hi ha manera que hi entrin les sensibilitats i les reivindicacions de les entitats i moviments socials del País Valencià, aquests s'hauran d'organitzar per compte propi.' Amb aquesta idea treballa En Moviment, que convoca una trentena d'entitats a aplegar-se en unes 'Corts Ciutadanes', un espai de reflexió, de reivindicació i de participació, i que es considera un 'moviment social que actua políticament per aconseguir els seus objectius'. I no descarta cap forma d'acció política.

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, va presentar-lo la tardor passada i des d'aleshores no ha descartat pas de presentar En Moviment com una candidatura a les eleccions a les Corts. 'L'acció política té diverses maneres de materialitzar-se i En Moviment no tanca la porta a cap', diuen en l'últim comunicat. Tot i amb això, En Moviment es proposa uns altres objectius com a prioritaris: 'Volem reunir totes les persones que, a partir de la reflexió, la reivindicació i la participació proposen un projecte de País Valencià avançat i modern, essencialment democràtic, just i solidari i que actuen en la societat per aconseguir-ho. En Moviment es marca com a fita la de multiplicar la participació ciutadana en política i fer xarxa entre les entitats de tot el territori.'

Dissabte a migdia es presentaran en un acte a València, però ja han apuntat (pdf) algunes idees sobre com volen actuar. Les trenta entitats que participaran en l'acte de dissabte, convocades per En Moviment són: ACICOM, Acció-Reflexió, Associació de Víctimes del Metro 3 juliol, Benimaclet Viu, Ca Bassot, Ca Revolta, Col·lectiu Lambda, Col·lectiu Ovidi Montllor, Col·lectiu de Gais, Col·lectius contra l’exclusió social, Escola Valenciana, e-valència, Federació de cases de la joventut, Lesbianes transsexuals i bisexuals de la Safor, Maulets, Per l’Horta, Plataforma d’Entitats Feministes, Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes, Plataforma per la Dependència, Plataforma per la Salut Mental, Plataforma per la Sanitat Pública, Reaccionem, Salvem el Botànic, Salvem el Cabanyal, València Acull, Valencians pel Canvi i Xúquer Viu.