dimarts, 11 de novembre del 2008

Una vaga necessària i important

El proper dijous hi ha convocada una nova jornada de vaga en el món de l’educació. En aquest cas, però, els sindicats CCOO i UGT han tornat a trencar la unitat d’acció que fins ara semblava que portaven a terme. Per tant, només la USTEC –sindicat majoritari entre el professorat, no ho oblidem- i la CGT i ASPEC convoquen a la vaga. Els motius tornen a ser els mateixos que el passat febrer: contra la privatització de l’educació pública. La LEC que ens proposa el senyor Ernest Maragall no soluciona els problemes que a dia d’avui tenim plantejats al nostre país pel que fa a l’educació. És més: empitjora la crisi que vivim. Malgrat tot, ens trobem que encara hi ha mestres i professors que tenen dubtes sobre el fet de fer o no vaga o que fins i tot ja han decidit no secundar la convocatòria “per a que no em treguin 100 euros”. Puc entendre que la situació de crisi econòmica que vivim és greu i que el grau d’endeutament hipotecari de més d’un mestre el condiciona força a l’hora de fer o no vaga. Tot i així, si la LEC s’aprova i nosaltres no hi fem res, em sembla que més d’un no podrà pagar la hipoteca degut al grau de precarització laboral en què entrarà.

Per altra banda, em sorprenen també força les excuses de més d’un mestre de no voler ser instrumentalitzat per cap sindicat. Aquesta fal•làcia argumentativa només serveix per a sentir-te bé amb tu mateix degut a la decisió moralment equivocada que prens quan decideixes no fer vaga. De fet, no fer vaga suposa estar instrumentalitzat pels senyors d’UGT i CCOO i per extensió pel propi govern tripartit que proposa la nova llei d'educació ja que, a qui volem enganyar, aquests dos sindicats no són altra cosa que l’extensió laboral dels partits del govern. Fa molt de temps que tots dos sindicats van deixar de representar els interessos del professorat .-recordem la sisena hora o els pactes vergonyants sobre la situació laboral dels interins fa uns anys!!-

Finalment, no vull deixar de recordar que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de secundària també s’ha afegit a la vaga. La força dels estudiants és fonamental sobretot en uns temps en què els més grans comencen a no estar a l’alçada de les cirscumstàncies i per un plat de llentilles abandonen els seus principis. El proper dijous hem de triar entre posar sobre la taula els vertaders problemes de l’educació i apostar per fer polítiques realment útils que avancen cap la millora de l’educació pública o bé rendir-nos i començar a resar als déus que la LEC no ens deixe sense feina, no precaritze més el món laboral dels educadors i, sobretot, que no acabe de destruir totalment un dels pilars fonamentals per a qualsevol societat moderna: l’educació pública, laïca, catalana i popular que desitgem.

3 comentaris:

Jose Martín ha dit...

UGT i CCOO demostren una greu irresponsabilitat i boicotegen la convocatòria de vaga.
Els mitjans de comunicació de massest ni hi parlen, malgrat ser convocada per una amplíssima majoria.

Toni.Rico ha dit...

Estic d'acord amb tu, però crec que els valencians tampoc hem d'estar a l'espera de cap messies que ens guie sinó que hem de començar a madurar per crear una alternativa política a l'estat de coses actual. A més, crec que a Fuster se l'ha d'analitzar i entendre en el seu context històric per a poder aplicar-lo als nostres temps actualitzant el seu discurs i millorant i superant aquells aspectes on es va equivocar que de segur en van haver uns quants.

Toni.Rico ha dit...

Evidentment aquest darrer comentari forma part de l'article sobre Fuster i no sobre el de la vaga